Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!

Нито лагери, нито ограда могат да спрат мигрантите!
Обновена: 12 окт 2019 22:25 | 12 окт 2019 15:06, Елка Василева
372
Борисов: Брюксел да спре с нападките, защото турската граница е тук!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Към днешна дата мога да потвърдя, че с президента Ердоган имаме ясна договорка на базата на споразумението, на базата на добросъседството, и турските власти абсолютно стриктно, коректно спазват споразумението към България. Това коментира премиерът Бойко Борисов.

Борисов е категоричен, че споразумението с Турция трябва да работи. „Ще настоявам колегите в Брюксел да спрат с тези нападки непрекъснато, защото Брюксел е далеч, турската граница е тук и там /Турция-бел.ред./ има близо четири милиона бежанци“, подчерта премиерът.

Още по темата

"Нито лагери, нито огради, нито каквито и да било мерки могат да ги спрат, ако почнат да идват със стотици хиляди“, заяви Борисов.

Министър-председателят подчерта за пореден път, че към момента имаме нула миграционен натиск, затова не вижда никакъв смисъл нито да строим, нито да се подготвяме с лагери.

Според него решението е дипломацията, натискът, спирането на военните действия, регулирането на събитията в Сирия. "Нито огради, нито армия, нищо не може да ни спаси, ако са жени и деца и ги нахвърлят ей така по оградата , какво ще правим", коментира Бойко Борисов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


372
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
302
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите разбраха много късно истината,ЖАЛКО ,НАТО никога няма да защитава просяци,корумпирани държави.ГЕРБ са се хванали като удавник за сламка нато та нато.Русия е единствения който можеШЕ да защити държавата.Сега в София какви знамена ще слагат да видим?
301
1
 
6
 
! Отговори
Граничар преди 4 години
Сетихме се май :-)
300
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То бива простотия , бива подл.изурство ама чак толкова да бива ,не бива да бива .За какъв гре.здей сме в НАТО тогава ? За какво плащаме милиарди ? Та нали НАТО ще ни ,,защитава ,,?Кве ги плещи ,психаря ? Поредното доказателство, за психическите му отклонения .
299
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До монархист Загинаха ,бая загинаха, като окупанти в Сърбия и Гръчко . НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЗАГИНАХА ,ТАМ В СЪРБИЯ И ГРЪЧКО .
298
2
 
10
 
! Отговори
абсурд преди 4 години
Такова изказване не очаквах от премиер на държава.
297
1
 
2
 
! Отговори
Do316 преди 4 години
Ти българин ли си?
296
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ги нямаше московците, сега щяхме да бъдем Турция, а тебе щяха да те пратят да воюваш с кюрдите, щеш или нещеш.
295
13
 
7
 
! Отговори
московците! преди 4 години
До искаме си турците!!!Те са нашите робовладелци! Едва 45 години живяхме по съветски и нищо не видяхме!Само от мизерия и комунистически терор разбрахме каквото и през турско не е било!Народе!!!! - имаме си султан!
294
11
 
4
 
! Отговори
искаме си турците!!! преди 4 години
До АнонименНе ги щем комунистите - българоубийци! 5 века ни хранеха и бранеха от московците!
293
1
 
17
 
! Отговори
монархист преди 4 години
До за да няма ИД2Цар Борис трети си даде живота ни един българин да загине а Боко ни предаде всички!
292
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата с мигрантите е много проста.Вишки с картечни гнезда и снайперисти ще откажат всякакви мераклии за нарушаване на границата!Има и по-хуманен начин ,като по телените заграждения се пусне 220 волта,ще бъдем и хуманни като поставим и табели с предупреждение !Проблемът е ,че има диви животинки които може да пострадат заради тарамбуките!
291
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жени и деца да са е ОК. Прибираме ги и на училище. Ама са млади мъже 99% и прости и неграмотни на 90%.
290
7
 
8
 
! Отговори
Mangal преди 4 години
Ба.си простотиите!
289
9
 
29
 
! Отговори
за да няма ИД2 преди 4 години
Борисов ти си страхливец ! *** на чужди интереси ! Такъв ще останеш в историята ! Цар Борис е останал в историята като страхливец повел България към нацистка Германия заради което страната ни губи територии ! После комунситите са вкарали страната не с поглед към Европа а Съветски съюз . Всичко това от страх ! Е - и ти си страхливец ! Има национални интереси които трябва да се защитят и те са да се придържаме към позициите на европейското семейство ! Европа казва НЕ НА АТАКИТЕ СРЕЩУ СИРИЯ !
288
0
 
16
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До MitkoМитко,ако беше прочел поне малко щеше да разбереш откъде "Идват" кюрдите.Ти по добре се поинтересувай откъде са дошли дедите на башибозуците на Доганя.Кюрдите са на своя територия,която е заграбена от Турция.Вина за това кюрдите да нямат държава имат и западните държави.
287
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ББ-3 говори глупости как турците могат да спират емигрантите , е българите не могат само да се оправдават.Корупцията създадена от мафиотското управление продължава.Турция пази границите си и ако реши пуска потока,а какво прави България плаче за помощ от ЕС?Празни приказки и обещания или сравнение с БСП,колко сме наред ние ГЕРБ-София.
286
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този "ИНДИВИД" трябва да се лекува,а не да говори откровени лъжи и да манипулира обществото по елементарен,просташки,селски и "БАЙ ГАНЬОВСКИ" начин на мислене!!!Щом той е на власт това показва тоталната деградация на Българското общество.Всеки народ заслужава съдбата си----Латинска сентенция!!!!
285
2
 
24
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Ако това което казваш е така премиерино, то значи местото ти не е на този пост!Как няма да защитиш границата на страната ни бре ***?! Значи какво излиза, че всякаква *** дето се струпа навсякъде като множество може да си премине безпрепядствено отвсякъде, това ли ни казваш бе Борисов? Дали обаче другите държавници обаче са съгласни с тези твои простотии??? Ти непрекъснато се фукаш навсякъде, че сме външна граница на ЕС и те да спели спокойно щото ти уж си ги пазил. Ама ще опазиш ли нас?
284
11
 
7
 
! Отговори
Mitko преди 4 години
Съгласен съм напълно с Примиера, той е прав! Ердоган взе правилното решение за връщането на 3 милиона сирийци в окупираната от кюрдите сирийска територия от общо 4 милиона бежанци в Турция. Все пак кюрдите първоначално са дошли в Сирия постепенно от средата на миналия век като бежанци от съседните държави и казаха на Сирийския народ че те няма да имат притенци за територии, а просто бягат от войните в Ирак и Иран, да ама не , изгониха коренното сирийско население и почнаха да правят автономия
283
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи на границата има 100 000 бежанци а ние пращаме до 24 часа 2000 военни без да могат да стрелят!Какво ще правят тези войници на границата!? Ще задоволят нагона на бежанците ли!